Kuhu minna lastega?

Peagi on käes veebruarikuu vaheaeg. Anname nõu, mida vahvat perega puhkepäevadel Loode-Eestis ette võtta. 

Matkajuhiga matkad Metsanurme-Üksnurme loodusõpperajal

Üldse mitte kaugel Tallinnast, Saku vallas Metsanurme külas asub tore Metsanurme külamaja, kus pakutakse võimalust metsa minna koos matkajuhiga! 

Valikus on erineva teema ja pikkusega matkad:

– matk Rännaku tallu ja pühasse tammesallu (2km, 1h);  

– ajaloo- ja loodusobjekte tutvustav “Tule metsa” klassikaline matk (9km, 3h); 

– metsaseiklus koos tegevustega (lihtne aardejaht, loodusmäng, 5 või 9 km);

– matk “Meelega metsa”, mille käigus kogetakse ja õpitakse tundma 6 inimmeelt (nägemine, kuulmine, haistmine, maitsmine, kompimine, tasakaalumeel).

Matk algab Metsanurme külamajast, puhkekohas pakutakse teed ja karaskit moosiga. 

Matkapakettide info ja hinnakirja leiad siit.

Matkajas pühas Tammesalus. Allikas: PuhkaEestis

Vihterpalu Tall

Lääne-Harju vallas asuv Vihterpalu Tall pakub mõnusat ajaveetmist kogu perele!
Külla on oodatud kõik ratsahuvilised nautima vabas õhus elamusi graatsiliste tegelaste seltsis. Kohapeal saab paitada hobuseid ja ponisid, ratsutada või jalutada poni/hobusega käekõrval. Veel on vahvaks võimaluseks osaleda 2-tunnisel ratsamatkal mere ääres ja männimetsas. Matk on mõeldud nii algajatele kui ka oskajatele ratsutajatele.
Loe lähemalt Vihterpalu Talli kodulehelt või Facebooki lehelt.

Vasalemma seiklusrada

Vasalemma madalseiklusrada on täiesti tasuta ning pakub tegevust nii suurematele kui väiksematele lastele! Kalda ja Metsa tänava nurgal on seiklusrada 9 platvormiga ja 11 elemendiga. Raja läbimiseks on 2 võimalust – lihtsam ja raskem. Lõpus ootab aga lõõgastav trosslaskumine.

Seikluspark asub u 40km kaugusel Tallinnast Vasalemma alevikus, Vasalemma terviserajal, mis on valgustatud, loodusliku pinnasega, täielikult valgustatud rada. Tingimuste olemasolul leiab sealt ka hästi hooldatud suusarajad. 
 
Lisaks laste- ja mudilaste seikluspargile ja mõnusatele terviseteedele on Vasalemma terviserajal ka laste liumägi, valgustatud rannavolle väljak, välijõusaal. Terviseraja kõrval asub 10 korviga disc-golfi rada. See tähendab, et tegevust on vabas õhus tervele perele! 
Loe lähemalt siit.
 

Seppami Talu 

Munalaskmes asuvast Seppami Talust leiab tegevusi lasteaialastele, koolilastele, peredele, sõpruskondadele ja ka muidu huvilistele. 3,8 hektarilisel maalapil elavad väga vahvad erinevad loomad, kellest igaühel on oma eesmärk – kes valvab, kes niidab muru, kes püüab hiiri.. Kõik on ühtmoodi hoitud ja armastatud. Minge tutvustage oma perele võrratut maaelu (loomad, linnulaul, veevulin).

Teid ootavad kassid, koerad, hobused, kitsed, lambad, jänkud, kanad, kuked, kalkunid, jooksupardid ning haned Juss ja Mari. Soovi korral võib võtta loomadele/lindudele süüa kaasa (nt leib, porgand, õun jne). Lisaks saab ettetellimisel kaasa osta kodukanamune, suitsuliha, vinnutatud veiseliha snäkke, mett jpm.

Külastamine toimub eelneva broneeringuga telefonil 56152902. 

Loe lähemalt Seppami Talu kodulehelt või Facebooki lehelt.

 
Kitsekesed Seppami Talus. Allikas: seppamitalu.eu

U-Stuudio klaasikoda 

U-Stuudio klaasikoda asub Lääne-Nigula vallas Paliveres ning pakub laias valikus loomingulisi töötube. Võimalus on käed külge panna erinevate klaastarvete valmistamisel, õppida portselani- ja siidimaali tegemist ning omandada teadmisi hõbesavi kohta. 

Klaasikoja akendest avaneb vaade männisalule, lähedal asub Läänemaa Tervisetee ja matka- ja disc golfi rajad. 
Loe täpsemalt kodulehelt.

 

Keila tervisekeskus

Keila tervisekeskuses asub avar ja valgusküllane ujula, mida on lausa lust terve perega külastada! Lisaks asuvad läheduses ka Keila terviserajad. Hooldatud suusaradadel suusatamine ja disc-golfi mängimine Keila männikus on vahva viis vaba aja veetmiseks! Lisaks ootavad rullirajad, matkarajad, kelgunõlvad ning ka elamusterohke laste seikluspark Tarsanirajaga. Vaata täpsemalt kodulehelt. 

 

Mironov Talu ehk Hea Tuju Farm

Mironov talu Piirsalus pakub head vaheldust puhkepäeval linnast välja sõitmiseks. Kohapeal pakutakse koduloomade teatrit, mis on tõeliselt vahva elamus nii suurtele kui väikestele loomafännidele! Lisaks saab teha fotosessiooni loomadega, pidada pikniku, tutvuda talus elavate loomadega – hobused, ponid, kitsed, lehmad, jänesed, kanad, koerad. Hea tuju tervele perele garanteeritud!

Eesootavate ürituste ja külastusaegade kohta leiad infot Mironov Talu Facebooki lehelt või kodulehelt.

Allikas: Mironov Talu Facebook

Raudtee- ja sidemuuseum Haapsalus

20. sajandi alguses ehitati Haapsalusse kuurordi teenindamiseks raudtee lõppjaam uhke jaamahoonega. Jaamahoonest leiab eest Raudtee- ja sidemuuseumi, mis viib Sind kogu perega mõnusale ajarännakule! Näitusel on suured võimsad raudruunad, luukeretelefon ning sisse saab astuda ka vaksali postiagentuuri. Suviti stardib jaamast ka huvisõidurong „Peetrike“. Lõbus ja meeldejääv rongisõit võimaldab näha maalilist ja romantilist mereäärsest linnakest rohkem kui jalutades jõuaks.

Vaata lähemalt kodulehelt. 

 
 
Allikas: salm.ee

Kallaste Turismitalu

Muinasjutulise Kloostri jõe kaldal asuv Kallaste talu pakub kogu perele kosutavat puhkust ja ilusaid mälestusi. Kohapealt leiab palju võimalusi aja sisustamiseks. Nt Disc-golf, seikluspark, lasketiir, taluasjade muuseum, taluloomad, töötoad ja maitseelamused. Talu loomapargis kepsutavad armsad Kameruni kitsed, jõel patseerivad uhked haned, näha saab kanu ja kukki ning mis peamine mõnusa muusika peale on territooriumil jäneste invasioon.
Lastele on rajatud tore mänuväljak ja batuut. Saab ka saunatada ja mõnuleda kümblustünnis.
Läheduses asuvad veel teisedki põnevad kohad: Padise Klooster, Rummu tuhamägi ja järv, Paldiski linn ja pankrannik ning Pakri tuletorn, Pakri saared. 

Loe lähemalt Kallaste Talu kodulehelt.

 

LaSpa Laulasmaa

LaSpa Laulasmaa asub imekauni ranna ääres, männimetsade vahel. Puhkus LaSpa-s on Perepuhkus suure tähega. Nautida saab jalutuskäike mererannas, vee- ja saunakeskust ja spa-hoolitsusi. 

Avaras vee- ja saunakeskuses ootavad teid kuus erinevat basseini. Veemõnusid saab nautida laste-, väli- ja vastuvoolu ujumise basseinis, lõõgastavas jaapani vannis, mullivannis ning 20-meetrises ujumisbasseinis. Sauna austajaid ootavad aroomisaun, mereline aurusaun ja soola-aurusaun, puuküttega välisaun, sanaarium ning käbisaun. Veekeskuse kohvikus pakume lisaks karastavaid jooke, jäätist ning suupisteid. Vee- ja saunakeskus on avatud iga päev 9-22ni.
Loe lähemalt kodulehelt.

LaSpa pakub SPA-mõnude nautimiseks perepaketti majutuse, õhtu- ja hommikusöögiga tervele perele. Lisaks kõigele muule põnevale on võimalik näiteks lastel osaleda aardejahi orienteerumismängus, lasta ennast ja lapsi poputada erinevate hoolitsustega või kosutada pere suuremaid juhendatud treeningutega. 
Vt lähemalt siit.

 
Perepuhkus LaSpas. Allikas: laspa.ee

JAGA ARTIKLIT

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email